Santa Monica

Vanochtend om 9:00 opgestaan om rond 10:00 te ontbijten. Om 12:30 de deur uitgegaan om richting Santa Monica te rijden.
Hier rond 13:30 aangekomen. (Los Angeles verkeer he?)

Santa Monica is een stad die vaak als een “deel van” Los Angeles wordt gezien.
Als eerste ben ik naar de kust gegaan. Dit gebied staat bekend om zijn vele wandel en fietsroutes en is dan ook erg populair bij fietsers en hardlopers.
image
image
image

Hierna ben ik het strand en de pier gaan bezichtigen. Deze pier staat bekend om het kleine pretpark/kermis wat er op te vinden is.
image
image

image
image
image
image
En na de pier en al al haar restaurantjes en attracties afgelopen te zijn zie je alleen nog maar de Pacifische Oceaan voor je.
image
Na het bezoek aan de pier ben ik teruggelopen en richting het downtown gebied van Santa Monica gegaan.
image
image
Hier over de zogeheten “3rd street promenade” gelopen, een bekende winkelstraat in Santa Monica. Deze straat stond vol met straatmuziekanten.

image
En blijkbaar bestaan die grote glazen Apple Stores waar je altijd over hoort dus toch…
image
Ook nog een bezoekje gebracht aan de arcade hal, waar deze twee klassiekers stonden.
image
image
Rond 17:00 ben ik weer in de auto gestapt en wou ik richting het California Science Center in het centrum van LA rijden om de space shuttle te zien. Helaas bleek dat op maandag en dinsdag het centrum al sluit om 17:00 ipv 19:00. Goede reden dus om over een paar jaar nog eens terug te komen naar Los Angeles.

Eenmaal terug bij het hotel heb ik nog wat gegeten bij het balkonrestaurantje naast het zwembad.
image
Daarna op de computers in de hal mijn vlieggegevens voor morgen uitgeprint. Morgenochtend om 12:00 ga ik eerst mijn trouwe Hyundai Elantra Coupe weer inleveren bij Hertz na 3,5 weken trouwe dienst, om daarna met de shuttlebus richting het vliegveld te gaan voor mijn vlucht richting Vancouver, Canada. Het vluchtnummer is UA6483 van maatschappij United Airlines en ik vertrek om 15:35 lokale tijd.

Een gedachte aan “Santa Monica

  1. Mar en ilse

    Hoi Leon ,

    Zo te lezen en vooral aan de foto’s te zien, is je reis tot nu toe goed verlopen. En volgens plan , en heb je het geweldig gehad . Nu op naar Canada !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *