Jetlag, tempels en vuurwerk

De eerste nacht was een ramp.
Na 3 keer wakker te worden om 22:00, 2:00 en 4:00 zijn we dan toch op een normale tijd van 11:00 wakker geworden.
Eerst snel ontbeten bij de dichtsbijzijnde lunchroom om daarna richting het noorden van de Tennoji wijk te gaan.
Tijdens deze wandeling werd het duidelijk dat het bekende stereotype van Japan “Op elke hoek staat een vending machine” waar was.

image

Hier kwamen we de Tennoji tempel tegen. Hieronder staan enkele mooie foto’s van buiten de tempel. (Binnen de tempel zelf mochten we geen foto’s maken)

image

image

image

image

Bij deze tempel kwamen we erachter dat in een niet ver liggende stad een festival plaatsvond. Dus na een treinritje van 30 minuten waren we in
Tondabayashi. Na een lange stoet mensen volgen en vele kraampjes doorgelopen te zijn (vanwege de drukte en rijen helaas geen foto’s kunnen maken) kwamen we aan bij een vuurwerkshow waarvan we dachten dat hij om 18:00 zou beginnen.

image

Het bleek dat de show zou beginnen om 20:00, dus na lang wachten en een zere achterkant van het asfalt, begon de show alsnog.

image

image

image

image

Het was een van de mooiste vuurwerkshows die ik ooit heb gezien. (filmpjes volgen na de vakantie)
Na de show gingen we richting het station om weer naar Osaka te gaan.  Onderweg avondeten gehaald bij een festivalkraampje. Jeroen en Stefan hadden een of andere Japans pakketje met Ram’en en ei, ik een of ander stuk vlees dat verkocht werd als een grote satestok. Weet niet wat voor vlees het was, maar het was lekker.

Terug bij het station aangekomen stond er een rij voor de trein tot 3 straten verderop (festivalgangers die naar huis gingen)
Uiteindelijk toch op het perron aangekomen.

image

Na deze korte treinreis weer naar het hotel gegaan om te gaan slapen.
Hopelijk verloopt deze nacht beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *