Rond Vancouver

Vandaag om 10:00 wakker geworden (flink uitgeslapen) om rond 12:30 wat te gaan brunchen in de buurt.
Daarna werd ik rond 14:00 opgehaald door de tour mini-coach bus.

In de bus werden we door de stad rondgeleid door ene Paul. Deze vertelde onderweg over de verschillende gebieden waar we doorheen reden. Als eerste reden we door een woonwijk in het centrum van de stad, bekend om haar vele torent met appartementen.
image
Daarna reden we door de wijk waar veel rijkelui gevestigd zijn. En dit was goed te zien aan de huizen.
image
image
image
Uiteindelijk zijn we aangekomen bij het Conservatorium. Een gebouw dat huisvesting bied aan verschillende planten en vogels die normaal niet in het wild te vinden zijn. Ook bood de parkeerplaats een mooi uitzicht over de stad.
image
image
image
image
Na het Conservatorium zijn we door de wijken China Town en Gas Town gereden.
De China in China Town komt erg goed naar voren in de architectuur van de wijk.
image
image
image
Hierna zijn we doorgereden richting Stanley Park. Dit park is een drukbezochte plek met vele wandel en fiets routes en bezienswaardigheden.
Als eerste kon je in het park een paar totempalen zien. Deze zijn hier geplaatst als eerbetoon aan de stammen die vroeger in dit gebied woonde (als we de archeologen mogen geloven).
image
image
image
Na het bezoek aan Stanley Park zijn we doorgereden richting de Public Market. Onderweg eindelijk weer eens mijn favoriete eenheden voor afstand op een bord zien staan ;-) (stomme mijlen)
image
Ook nog langs de “Olympic Pyre” gereden die gebruikt is tijdens de winterspelen in 2010.
image
Eenmaal bij Public Market aangekomen hebben we hier zo’n 25 minuten rondgelopen. Het was een complex van vele restaurantjes, souvenirwinkels en natuurlijk de overdekte markt zelf.
image
image
image

Na het bezoek aan Public Market zijn we langzaamaan weer richting het hotel gegaan. Om 19:20 stond ik weer voor de deur. Na even wat dingetjes opgezocht te hebben ben ik om 20:50 nog wat in de buurt gaan eten om rond 22:50 weer richting de kamer te gaan.

Voor morgen staat op dit moment nog niks vast op de planning. Wel lijkt het aquarium mij leuk om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *