Manhattan

Vandaag rond 9:00 opgestaan om eerst even op ons gemak aan te kleden en te douchen.
Rond 11:50 richting de Subway aan de overkant gegaan om te ontbijten.

image

image

Daarna met bus 129 naar Manhattan, het centrale stadsdeel van New York City, gegaan. We kwamen hier aan bij een van de grootste busstations ter wereld. Met 115 bushaltes in de vorm van “Gates” met bussen naar alle hoeken van de VS en Canada.

image

image

Hierna rondgelopen en verschillende dingen gezien waaronder Time Square, het Empire State Building, Central Park e.d.

image

image

image

image

Hierna met de metro naar het zuidelijke punt van Manhattan gereisd om naar het Vrijheidsbeeld te kijken. Helaas was vanwege de wind een deel van de boten uitgevallen (waardoor voorgereserveerde tickets vereist waren), dus konden we alleen vanaf een afstandje kijken.

image

image

image

Daarna naar de World Trade Center gegaan. Helaas was de top volledig in in de wolken (letterlijk) dus naar boven gaan had geen zin. Misschien morgen wat meer open lucht om toch nog even vanuit de top van de toren New York te bekijken? (het weerbericht werkt helaas niet mee tot nu toe) Wel nog de locatie van de oude torens kunnen bezoeken.

image

image

Daarna een pizza gaan eten en weer met de bus terug naar het hotel. In totaal zo’n 7 uur rondgelopen in Manhattan.

image

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *