Ritje naar Pittsburgh

Vandaag opgestaan om rond 11:00 uit te checken bij ons hotel in Arlington.

image

Daarna richting de supermarkt gegaan om wat drinken en eten in te slaan voor onderweg.

image

De rit van Washington/Arlington naar Pittsburgh zou ongeveer 4,5 uur gaan duren en ons via de i-70 door Maryland, gevolgd door de i-68 die West Virginia in loopt om zo via de i-79 naar het noorden te gaan richting Pittsburgh in Pennsylvania.

Het was een erg bergachtige route met heel veel heuvel-op/heuvel-af (druk op de oren was goed te voelen). Hieronder enkele foto’s voor een indruk.

image

image

image

Op de helft van de route (Bij Cumbertown langs de i-68) nog even wat gaan lunchen bij Denny’s, om daarna van chauffeur te wisselen.

image

image

Met Leon nu aan het stuur de route voortgezet richting Pittsburgh.

image

image

image

image

Ongeveer 10 minuten nadat Leon aan het stuur was begon het opeens te gieten. Het regende zo hard dat zelfs met de ruitenwissers op de hoogste stand we maximaal 45mph (ong. 70km/h) konden rijden op een weg waar je normaal 70 (ong 115km/h) mocht omdat we anders niets konden zien door de regen.
De massale hoeveelheid regen hield zo’n 5 minuten aan, stopte daarna compleet en de rest van de rit was het droog en 80 graden (25C).

Onderweg ook nog even getanked.

image

Om uiteindelijk rond 17:00 bij ons hotel in Pittsburgh aan te komen. Net als in New York hebben we hier een Red Roof Plus+ hotel genomen. Exact dezelfde kamer als toen ook, alleen gespiegeld.

image

image

In de avond nog wat gaan eten in een diner naast het hotel. Helaas was het al vrij laat om nog naar het centrum van Pittsburgh te gaan. Na het eten weer terug gegaan naar het hotel om voor te bereiden op de volgende dag.
Morgen hebben we nog een rit van 3,5-4 uur voor de boeg richting Niagara Falls. Tijdens deze rit passeren we de grens met Canada. Vanavond is dus onze laatste nacht in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *