Ottawa

Vanochtend opgestaan, aangekleed en gebrunched bij de Subway aan de overkant. Hierna met de auto richting het centrum van Ottawa gereden.

Het was druk in de stad dus we hebben ongeveer 45 minuten lopen rondrijden op zoek naar een parkeerplaats. Elke garage en parkeerplaats stond vol. Uiteindelijk maar in een woonwijk geparkeerd en naar het centrum gelopen.

image

Ottawa is weer een mix van heel moderne en heel traditionele gebouwen.  We hebben onder andere de parlementsgebouwen e.d. bezocht en zijn ook wezen kijken bij de sluizen die aansluiten op de gelijknamige Ottawa rivier, die een groot deel van de grens vormt tussen de Engelstalige provincie Ontario en de Franstalige provincie Québec.

image

image

image

image

image

(De Ottawa rivier met de brug tussen Ottawa in Ontario en Hull in Québec)

image

Hierna nog even over de brug Hull in gereden maar hier niet lang gebleven (veel te Frans allemaal ;-) )

Daarna rond 16:30 weer terug gegaan naar het hotel. Om 19:45 bij het café naast het hotel nog wat gaan eten.

Morgen staat weer een ritje op de planning. Iets meer dan 2 uur richting de stad Montreal in de provincie Québec. We mogen dus ons Franse woordenboek uit de koffer halen. In Montreal staat alweer ons laatste hotel van deze trip, waar we tot Zondag nog verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *