De monorail, een panda en drukte

Vandaag wat later opgestaan om rond 12:00 richting de monorail van Tokyo te lopen. Bij het monorail station lunch gehaald om daarna op de monorail te stappen. Een rondritje van een uur met een erg mooi uitzicht.

image

image

image

image

image

image

Daarna met de trein naar station Ueno gegaan om richting de Tokyo Zoo te gaan. Hier waren naast de dieren die je in Nederlandse dierentuinen ook vind, ook een aantal panda’s te zien.

image

image

image

image

image

image

image

Rond 17:00 de dierentuin verlaten om nog een korte wandeling te maken in de gebieden rond de dierentuin.

image

image

image

image

Hierna met de metro richting de wijk Shibuya gegaan. Een grote wijk met allerlei soorten winkels, restaurants en clubjes. Het was hier heel druk, er was veel jeugd en ook was er op elk gebouw wel een TV met reclame te vinden en waren er aan vele lantaarnpalen speakers gemonteerd die muziek of reclameberichten de lucht in gooide.

image

image

image

image

Wat we ook gezien hebben is het standbeeld van de hond Hachiko.

image

Achter dit standbeeld zit een verhaal:

Vanaf 1924 had Hidesaburoo Ueno, een professor die les gaf aan de Universiteit van Tokyo, een hond genaamd Hachiko.
Elke dag als Ueno naar station Shibuya ging om naar zijn werk te gaan, ging Hachiko met hem mee. Ook kwam Hachiko in de middag weer terug om hem “op te halen” bij het station en mee te lopen naar huis. Dit ritueel bleven ze herhalen tot mei 1925, toen Ueno op de universiteit een hartverlamming kreeg en overleed. Toen die middag Ueno niet bij het station kwam opdagen, bleef Hachiko dagelijks terugkeren om zijn baasje op te wachten. Zelfs toen hij een nieuwe eigenaar kreeg, ontsnapte hij regelmatig om bij het station te wachten. Hachiko bleef dit 9 jaar lang dagelijks doen totdat hij overleed voor het station.

Na de dood van Hachiko is er door mensen uit de buurt een standbeeld opgezet (de hond was immers zeer bekend geworden bij de forensen die gebruik maakte van station Shibuya). Ook zijn er diverse verfilmingen geweest van het verhaal.

Na rondgelopen hebben in Shibuya zijn we bij een klein restaurantje wat gaan eten. Bestellen ging hierbij via een tablet.

image

image

Daarna nog even door Shibuya gelopen, omdat het in de avond er toch erg anders uit ziet.

image

image

image

image

Hierna weer richting het hotel gegaan om voor te bereiden op de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *