Nevada

Vanochtend rond 8:00 opgestaan om rond 9:00 te ontbijten. Daarna om 10:30 uitgechecked, koffers in kofferbak en weer in de auto gestapt voor een rit van ongeveer 4 uur richting Las Vegas.

Eerst ben ik over de I-40 richting Kingman gegaan en daar gestopt om te lunchen. Vanaf Kingman ben ik over de Highway 93 richting Las Vegas gegaan. (Helaas vanwege de afwezigheid van een passagier geen foto’s van de route kunnen nemen)

Net voorbij de Arizona-Nevada staatsgrens reed ik voorbij de Hoover Dam, dus hier snel de 93 af gegaan om hier even een kijkje te nemen. De Hoover Dam is een stuwmeer-dam die zowel overstromingen voorkomt als gebruikt wordt voor het aandrijven van stroomgeneratoren.

image

image

image

image
Na het bezoek aan de Hoover Dam ben ik doorgereden naar Las Vegas. Mijn hotel tot en met dinsdag is het Stratosphere Hotel noord van de Las Vegas Strip. Dit is een hotel naast de bekende Stratosphere toren in Vegas.

image

image

image

image

image

Net als bijna elk hotel op de Las Vegas Strip was de lobby enorm groot en deels een casino.
Ook de kamer was niet verkeerd.

image

image

Na alles weer uitgepakt te hebben ben ik richting de daadwerkelijke Strip gaan wandelen. Deze bleek toch iets verder dan gedacht vanaf de Stratosphere. Ook was de sfeer van de Strip niet optimaal bij daglicht.

image

image

image

image

Ik ben daarom maar richting het begin van de Strip gelopen, wat gaan eten en weer terug naar het hotel gegaan. Ik zit 4-5 dagen in Vegas en morgenochtend moet ik vroeg opstaan (5:00) om rond 6:00 met een vroege dagtour mee te reizen (de laatste heel vroege dagtour van deze reis). De Strip in de avond verkennen komt een andere dag nog wel… met de auto uiteraard ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *